Aanvullingen Steenokkerzeel

De route is tijdelijk onderbroken bij voetweg 51, de Zoetwaterweg, maar je mag als wandelaar gewoon rechtdoor blijven lopen en de voetweg 51 volgen. De landbouwer heeft de trage weg omgeploegd, maar je mag de weg blijven gebruiken. De gemeente vraagt de landbouwer ondertussen om de voetweg opnieuw toegankelijk en zichtbaar te maken.

Vraag 1 van deze zoektocht hadden we ook schuingedrukt kunnen weergeven. Het is immers net iets cryptischer bedoeld. We vragen natuurlijk niet naar het aantal gemeenten dat je tussen Asse en Zemst op een landkaart vindt. Ergens op je route vind je een opsomming van gemeenten die begint bij Asse en eindigt bij Zemst. Het komt erop aan om het aantal gemeenten dat tussen beide gemeenten wordt opgesomd, op te tellen...

Vraag 6 krijgen jullie in extremis ook nog cadeau. Het diploma is verdonkeremaand en ziet er nu uit zoals hieronder.

Precies 455 jaar na de enige echte Beeldenstorm hebben beeldjes in Steenokkerzeel daar kennelijk nog altijd last van. Marie-Antoinette en Jean-Henri (of hoe ze ook heten?) zijn uit de voortuin verdwenen. Werd het hen te nat deze zomer? We zullen het nooit weten, maar voor vraag 20 krijgen jullie nu dus allemaal wel een gratis punt!

Vraag 27 is door de begroeiing een heel stuk minder makkelijk te vinden, maar is nog altijd te vinden. Alleen moet je vandaag wat beter zoeken dan pakweg een paar maanden geleden.

Foto 32 van deze zoektocht werd laat op de dag genomen. Het 'avondrood' kan de kleur dus beïnvloeden. Hou daar rekening mee tijdens je zoektocht. In werkelijkheid is jullie 'vondst' minder roodachtig.