Laatste nieuwsjes

We ervaren dat onze wandelzoektochten met passie worden beleefd. We krijgen ook regelmatig spontane reacties en de reacties die iedereen kunnen aanbelangen, publiceren we hieronder.

Zonder eten

Vraag 6 uit de Zaventemse zoektocht is onlangs uit het straatbeeld verdwenen. Lockdown zonder eten van eigen bodem dan maar...

Weg esthetiek

Vraag 25 uit de Kampenhoutse zoektocht is onlangs uit het straatbeeld verdwenen. Weg alle esthetiek uit die straat...

Scheefgezakt

In Zemst heeft foto 35 last gekregen van verzakkingsproblemen. Was het de hitte, het veel te vaak bekeken worden of gewoon een 'slaptitude general'. De foto is dus nog te vinden, maar hangt iets verticaler.

Altijd prijs?

Een van onze zoektochtfans had een vraag over de prijzen. Of iedereen die het maximum van de punten haalt voor een bepaalde zoektocht, een prijs krijgt? We voorzien per gemeente één of twee mooie prijzen. Als er ex aequo's zijn, zal het lot de prijswinnaar(s) aanwijzen. Maar mogelijk voorzien we ook nog een troostprijs voor wie het maximum heeft gehaald, maar toch niet zou winnen.

Herhaling?

We krijgen heel veel enthousiaste reacties en sommige mensen vragen ons om het initiatief volgend jaar zeker te herhalen. Wel, dat staat al vast. We hebben in dezelfde regio al tien nieuwe routes uitgetekend voor volgend jaar. En ze worden zeker even mooi. En, wie weet, misschien doen we er wel nog een regio bij?

Vernieuwing hindert het vinden

In Vilvoorde is het bord van opdracht 32 vervangen door een ander bord. Opdracht 32 is dus niet langer te vinden in het straatbeeld en verdwijnt uit de zoektocht. In Kortenberg kregen hek en draad van foto 29 een nieuw jasje. Dat kan het vinden bemoeilijken, maar het wordt er niet onmogelijk door gemaakt. Een verwittigde zoeker is er trouwens twee waard...

Een puntje te veel?

Herent vermeldt bij alle trage wegen de lengte van de trage weg in kwestie op het naambordje. Wij vroegen hoe lang voetweg 49 is (vraag 2 van de zoektocht). Maar er staat een puntje tussen dat getal, waardoor sommigen kunnen denken dat het om de breedte van de weg gaat. Vul op je vragenlijst dus maar gewoon het getal in dat je op het het bordje van voetweg 49 langs je wandelroute vindt. Dat is wat we zoeken.

Veltems ventje is ribbedebie...

Nog in Herent hebben we moeten vaststellen dat het ventje van foto 38 de benen heeft genomen. Hij zag er al ondeugend uit, maar nu heeft hij niet langer geopteerd voor een staycation, maar voor een trip naar 'weet-ik-waar'. Iedereen zocht hem, zo hadden we gehoord. Maar hij is ribbedebie. Jammer...

Een moeilijk jaar...

Nee, we hebben het niet over corona, maar over vraag 35 uit de zoektocht van Haacht. Momenteel is het antwoord op die vraag iets moeilijker te vinden dan in normale omstandigheden. Maar het is nog duidelijk te zien. Dat geldt ook voor vraag 2 in Kortenberg-Everberg en voor vraag 27 in Perk-Steenokkerzeel. We houden het in het oog. Als de antwoorden op een bepaald moment toch niet meer kunnen worden gevonden, annuleren we die vragen. Maar nu dus nog zeker niet...

Vraag 35 in Zaventem-Sterrebeek is ondertussen wel zeer moeilijk te vinden. We zullen die dus wellicht 'neutraliseren', zoals dat heet.

Hamont-Achel ligt nog in Mechelen...

Iemand vroeg ons of vraag 10 uit de zoektocht van Mechelen (Muizen) daar wel op haar plaats staat? Ja, hoor. We vragen iets over Hamont-Achel, maar dat is perfect te vinden langs de wandelroute in Muizen. Je moet er wel goed voor uitkijken!

Aardgaswandeling

Voor vraag 5 van de wandelzoektocht Mechelen (Muizen) kun je blijkbaar twee verschillende antwoorden terugvinden onderweg, al ligt het ene niet echt op de uitgetekende route. Als beide antwoorden op de route kunnen worden gevonden, beschouwen we ze allebei als correct.


Elektrokutiegevaar bestaat nog!

We kregen de vraag of foto 27 uit de zoektocht van Boortmeerbeek nog kan worden gevonden. Blijkbaar hebben enkele wandelaars daar toch wat moeite mee. Volgens ons nog altijd te vinden, maar het is geen gemakkelijke. Dat geven we toe. Ondertussen hebben we ervoor gezorgd dat de zichtbaarheid weer beter is. We zullen dat regelmatig wat 'bijwerken'. Sommige foto's groenen wat sterker in dan andere...

Duiventil weg...

De foto bij vraag 31 voor de zoektocht in Everberg (Kortenberg) is uit het straatbeeld verdwenen. Daar kun je dus nog maximaal 39 goede antwoorden geven.

Ernaast met de kapel

Nog in Everberg (Kortenberg) gaat vraag 10 niet over de kapel naast de kerk, maar wel over die in de kerk. Hier zaten we er dus naast. Het antwoord is op de wandelroute evenwel goed te vinden. We wachten af hoe we met deze vraag verder omspringen.

Wespelaar of Wezemaal

Een alerte zoeker wees ons erop dat het woord Wezemaal waarschijnlijk fout is in de eerste vraag van de zoektocht van Haacht. We hebben dat gecheckt en helaas hebben we ons inderdaad vergist bij de vraagstelling. Jullie mogen nog altijd zoeken - voor de sport - hoeveel jaar Karel Caers pastoor van Wespelaar was (en dus niet van Wezemaal), maar we annuleren die vraag.

Op slot

En over het hangslot in Haacht (foto 32) was het vorige bericht fout. Het hangslot is nog altijd te vinden, zo blijkt. Maar als zelfs wij twee keer moeten kijken...