Zoektochtaanpassingen 2020

Leuven - Mechelen - Brussel

Voor de aanpassingen aan de routes, de opdrachten die verdwenen zijn uit het straatbeeld en eventuele aanpassingen van de vragen: zie lijst hieronder voor de aanpassingen per gemeente. Het wandelzoektochtseizoen en de wedstrijd die is verbonden aan het boekje eindigen elk jaar op 30 november. Na die datum passen we de website niet meer aan. Voor wie achteraf nog een zoektocht wil doen, kan het dus zijn dat er nog meer opdrachten zijn verdwenen uit het straatbeeld dan wat er in onze lijst staat. Maar we passen onze website alleen aan, zolang de wedstrijd loopt. Veel plezier!

Boortmeerbeek

In onze uitleg staat dat je op de terugweg bij knooppunt 26 schuin rechts de bosweg volgt en dat je zo bij knooppunt 27 uitkomt. Dat kan, maar er is ook een splitsing op dat bospad, waardoor je niet bij knooppunt 27 uitkomt, maar op de route tussen knooppunt 27 en knooppunt 2. Je hoeft hier niet echt meer naar knooppunt 27 te gaan. Je volgt best de route naar knooppunt 2 vanaf hier. Leg een knoop in je zakdoek...

De dienst Toerisme Vlaams-Brabant heeft enkele bordjes van het fietsknooppuntennetwerk vervangen. Daardoor kun je in Boortmeerbeek foto nummer 39 niet meer vinden.

Haacht

Een alerte zoeker wees ons erop dat het woord Wezemaal waarschijnlijk fout is in de eerste vraag van deze zoektocht. We hebben dat gecheckt en helaas hebben we ons inderdaad vergist bij de vraagstelling. Jullie mogen nog altijd zoeken - voor de sport - hoeveel jaar Karel Caers pastoor van Wespelaar was (en dus niet van Wezemaal).

Herent

Even voor de duidelijkheid: op het wandeltraject kom je tussen knooppunt 804 en knooppunt 802 voetweg 41 tegen. Daar steek je links het brugje over. Je loopt dus NIET door tot op knooppunt 802, maar slaat onderweg naar dat knooppunt al linksaf! Knooppunt 802 ligt dus met andere woorden niet op je wandelroute!

En voetweg 63 sla je niet in bij huisnummer 63, maar wel pas bij huisnummer 57! Tja, van al die zoektochten geraakten we uitgeteld, zeker?

Herent vermeldt bij alle trage wegen de lengte van de trage weg in kwestie op het naambordje. Wij vroegen hoe lang voetweg 49 is (vraag 2 van de zoektocht). Maar er staat een puntje tussen dat getal, waardoor sommigen kunnen denken dat het om de breedte van de weg gaat. Vul op je vragenlijst dus maar gewoon het getal in dat je op het het bordje van voetweg 49 langs je wandelroute vindt. Dat is wat we zoeken.

In de zoektocht van Herent is foto 27 weggewaaid. Niet meer te vinden dus.

Nog in Herenthebben we moeten vaststellen dat het ventje van foto 38 de benen heeft genomen. Hij zag er al ondeugend uit, maar nu heeft hij niet langer geopteerd voor een staycation, maar voor een trip naar 'weet-ik-waar'. Iedereen zocht hem, zo hadden we gehoord. Maar hij is ribbedebie. Jammer...

Kampenhout

Vraag 25 uit de Kampenhoutse zoektocht is uit het straatbeeld verdwenen.

Kortenberg

Een alerte wandelaar liet ons weten dat de buurtwegbordjes niet meer overeenstemmen met de uitleg in ons boekje. We hebben dat ter plekke gecheckt en het klopt dat de gemeente één buurtwegbord vervangen heeft door een fout bord en een ander bord gewoon niet heeft teruggeplaatst. Daarom dus deze verduidelijking van de route. Waar er staat 'Neem verderop Buurtweg 13 die overgaat in Buurtweg 8' lees je best gewoon: 'Neem verderop de eerste buurtweg links en volg die tot op het plateau, waar vijf veldwegen samenkomen.'

Verderop in de wandeling is het bordje van Buurtweg 5 wel weggenomen, maar niet vervangen. Buurtweg 5 is dus niet meer aangeduid. Voor de duidelijkheid passen we de tekst als volgt aan: 'Daar neem je links Buurtweg 3. Honderdveertig meter voorbij het punt waar Buurtweg 3 voetweg 18 kruist, vind je links het kapelletje van 'Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand'. Sla daar rechtsaf. Dit is Buurtweg 5.'

Vraag 10 gaat niet over de kapel naast de kerk, maar wel over die in de kerk. Hier zaten we er dus naast. Het antwoord is op de wandelroute evenwel goed te vinden. We wachten af hoe we met deze vraag verder omspringen.

Hek en draad van foto 29 kregen een nieuw jasje. Dat kan het vinden bemoeilijken, maar het wordt er niet onmogelijk door gemaakt. Een verwittigde zoeker is er trouwens twee waard...

De foto bij vraag 31 is uit het straatbeeld verdwenen.

Mechelen

Voor de wandeling in Muizen/Mechelen ontstaat bij sommigen wat verwarring, waar je de Grote Routewandeling volgt en de vier brugjes over moet. Er staat 'blijf dit pad volgen', maar dat betekent niet dat je het Grote Routepad moet blijven volgen, wel het gewone pad. Sla dus NIET rechtsaf naar de wijk. Als je het pad gewoon blijft volgen, kom je bij een echte 'dijk' en dat is een serieuze verhoging in het landschap van goed anderhalve tot twee meter. Kom je bij je wandeling door het Mechels Broek in een woonwijk terecht, dan zit je dus fout...

Steenokkerzeel

In ons boekje staat een extra uitleg om van knooppunt 33 naar knooppunt 34 te kunnen wandelen, want die bewegwijzering was fout, toen we de wandelzoektocht samenstelden. Nu is de bewegwijzering correct. Je wandelt dus gewoon van knooppunt 33 naar knooppunt 34 en hoeft geen rekening meer te houden met de 'LET OP' in ons wandelzoektochtenboekje.

Vilvoorde

In Vilvoordeis het bord van opdracht 32 vervangen door een ander bord. Opdracht 32 is dus niet langer te vinden in het straatbeeld en verdwijnt uit de zoektocht.

Zaventem

Vraag 6 uit de Zaventemse zoektocht is uit het straatbeeld verdwenen.

Vraag 35 is nog maar zeer moeilijk te vinden.

Zemst

In Zemst heeft foto 35 last gekregen van verzakkingsproblemen. Was het de hitte, het veel te vaak bekeken worden of gewoon een 'slaptitude general'. De foto is dus nog te vinden, maar hangt iets verticaler.

RouteYou

Een algemene opmerking: op RouteYou verschijnen in de routebeschrijving soms straatnamen die in de verste verte niet kloppen met de werkelijkheid. Meestal gaat het om korte trajecten van een paar meter. Volg vooral de grote lijnen en laat je niet afleiden, dus!